Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Τα χοντροκομμένα ψέματα Μητσοτάκη και κυβέρνησης

 

Ο Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στα Γιάννενα στην προσπάθεια του να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα προέβη σε μια χοντροκομμένη και αποτυχημένη προσπάθεια εξαπάτησης. Θέλοντας να αποδείξει ότι η τάση φυγής των νέων πτυχιούχων στο εξωτερικό έχει αντιστραφεί παρουσίασε κάποιον Παύλο ως παράδειγμα νέου που σπούδασε στο εξωτερικό και επέστεψε στην Ελλάδα για να εργαστεί. Μόνο που ο Παύλος δεν είναι ο ''μέσος'' πτυχιούχος όπως αποδείχθηκε. Είναι γιος βιομηχάνων, των ιδρυτών και ιδιοκτητών της Βίκος. Εδώ έχουμε ψέματα και εξαπάτηση σε πολλά επίπεδα και με πολύ οφθαλμοφανές τρόπο. Ας ξεκινήσουμε από τον γενικό ισχυρισμό ότι το brain drain έχει σταματήσει. Όποιος έχει στοιχειώδη επαφή με την κοινωνία και όχι μόνο με γιους βιομηχάνων ξέρει ότι κάτι τέτοιο ουδεμία επαφή με την πραγματικότητα έχει. Οι τάσεις φυγής των πτυχιούχων δεν έχουν σταματήσει. Πόσο μάλλον ότι έχουν αντιστραφεί όπως προσπάθησε να μας παρουσιάσει ο Μητσοτάκης.

Το να προσπαθεί κάποιος να παρουσιάσει μια μεμονωμένη περίπτωση ως τον κανόνα για να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα είναι μάλλον η πιο συνηθισμένη πρακτική ψευδούς αναπαράστασης της πραγματικότητας. Εδώ δεν έχουμε απλά μια τέτοια περίπτωση.  Ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του δεν προσπάθησαν καν να βρουν μία μεμονωμένη περίπτωση. Φυσικά ακόμα και αυτές είναι σπάνιες αλλά θα μπορούσαν να βρουν μία. Δεν μπήκαν καν στην διαδικασία. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε δύο αιτίες. 

Η πρώτη μπορεί να είναι η λογική Μαρίας Αντουανέτας που διακατέχει τον Μητσοτάκη και το επιτελείο του. Δεν είναι καθόλου απίθανο ενδεχόμενο το περιβάλλον Μητσοτάκη και ο ίδιος να θεωρούν αντιπροσωπευτικό παράδειγμα και μέσο όρο της ελληνικής κοινωνίας τον γιο βιομηχάνων. Εδώ για να είμαστε δίκαιοι θα δώσουμε ένα ελαφρυντικό στον Μητσοτάκη. Είναι λογικό λόγω οικογενειακής καταγωγής να ταυτίζεται περισσότερο με τον Παύλο παρά με ένα απλό νέο πτυχιούχο. Δεν πρέπει να αποκλείσουμε την πιθανότητα ο Μητσοτάκης να θεωρεί τον εαυτό του και τον υιό Βίκο αυτοδημιούργητους.

Η δεύτερη αιτία είναι το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ να υποτιμάει σε τέτοιο βαθμό τον ελληνικό λαό ώστε να μην προσπαθεί καν ώστε η προπαγάνδα να μην είναι τόσο χοντροκομμένη. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι έβαλαν ένα γιο πασίγνωστης επιχειρηματικής οικογένειας δίπλα στον πρωθυπουργό ως παράδειγμα νέου πτυχιούχου που επέστρεψε στην Ελλάδα για να μην χάσει τις πολλές ευκαιρίες που η αγορά εργασίας παρέχει σύμφωνα με την αφήγηση της κυβέρνησης. Τι πίστευε ο πρωθυπουργός και οι λοιποί συνεργάτες τους ότι η ταυτότητα του Παύλου και η καταγωγή του θα πέρναγαν απαρατήρητες; Εκτός αν θεωρούν ότι ο κόσμος είναι τόσο ηλίθιος ώστε να καταπίνει αμάσητη τέτοια προπαγάνδα.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση δεν καταβάλλει ούτε την πιο στοιχειώδη προσπάθεια ώστε η προπαγάνδα που κάνει να έχει μία μικρή δόση αληθοφάνειας. Φαίνεται ότι οι λογικές του εθνικού ψεύτη  Άδωνι Γεωργιάδη έχουν υιοθετηθεί από το σύνολο της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό. Μία ανάλογη χοντράδα μας είχε πει ο Μητσοτάκης στο τέλος του πρώτου lockdown όταν ισχυριζόταν ότι νικήσαμε τον κορονοϊό. Από τότε έχουν ακολουθήσει αναρίθμητα ρεκόρ κρουσμάτων, διασωληνωμένων και νεκρών. Το τελευταίο μαργαριτάρι το είπε χθες στην Βουλή όταν παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ αλλά δεν παρουσιάζουν μεγαλύτερη θνησιμότητα από αυτούς εντός ΜΕΘ. Εδώ ο πρωθυπουργός ακολουθεί πλέον ψεκασμένες θεωρίες όπως αυτή που ξεφούρνισε ο Σκέρτσος ο οποίος ζητούσε μελέτη για να πειστεί ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό. Με την ίδια λογική ο Μητσοτάκης ζητάει μελέτη για να πειστεί ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα. Εδώ μιλάμε για πλήρες διαζύγιο με την λογική. Σε λίγο θα μας πουν ότι δεν υπάρχει έρευνα που να αποδεικνύει ότι οι ασθενείς στο πάρκινγκ ενός νοσοκομείου έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα από αυτούς που είναι μέσα σε κανονικά δωμάτια. Προτιμούν να πουν οποιαδήποτε ψέμα όσο μεγάλο και αν είναι παρά να ενισχύσουν το ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου