Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Η αντικομμουνιστική λάσπη της Ακρίτα της γύρισε μπούμερανγκ

Ο βήχας και ο αντικομμουνισμός δεν κρύβονται. Έτσι λοιπόν και ο αντικομμουνισμός της Ακρίτα ήρθε στην επιφάνεια. Άρχισε να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα για την Σοβιετική Ένωση, τον Στάλιν και τον Τσαουσέσκου θέλοντας το ΚΚΕ να απολογηθεί για αυτά. Φυσικά ουδέποτε η Ακρίτα έψαξε αν περιέχουν ψήγμα αλήθειας τα όσα έγραφε. Τα διάβασε κάπου, ήταν εναντίον της Σοβιετικής και του Στάλιν τα πίστεψε αμέσως επειδή συμφωνεί ιδεολογικά και τα αναπαράγει χωρίς καμία διασταύρωση. Το ΚΚΕ όμως δεν είναι Ν.Δ και δεν αρέσκεται στις λασπομαχίες. Έχει ξανακούσει αυτές τις κατηγορίες και και ξέρει να τις αποδομεί πλήρως. Ένα πράγμα αναγνωρίζουμε στην Ακρίτα σε σχέση με άλλους των ΜΜΕ. Καταλαβαίνει πότε εκτίθεται και για να μην ξεφτιλιστεί εντελώς μαζεύεται. Ξέρει που την παίρνει και που όχι. Μην έχοντας να απαντήσει τίποτα κατέβασε την ανάρτηση και ζήτησε συγγνώμμη


Η Ακρίτα έχει συνηθίσει στην αντιπαράθεση χαμηλού επιπέδου με αντιπάλους όπως ο Άδωνις ή δημοσιογράφους παπαγαλάκια της ΝΔ με τους οποίους δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες για να τους αντιμετωπίσεις. Λένε καραμπινάτα ψέματα καθημερινά. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις λαθροχειρίες σαν του Χαραλαμπόπουλου ή τις ανοησίες της Μενδώνη είναι πολύ εύκολο να φανείς καλύτερος. Δεν χρειάζεται καν να έχεις διαφορετικές πολιτικές θέσεις επί της ουσίας. Απλά τους κατηγορείς για την διαφθορά τους και τις αντιφάσεις τους οι οποίες είναι καθημερινό φαινόμενο.

Ακόμα και ένας νεοφιλελεύθερος μπορεί να εκθέσει τον Άδωνι για τις κωλοτούμπες του. Όταν όμως πας να αντιπαρατεθείς με το ΚΚΕ πρέπει να έχεις πραγματικά πολιτικά επιχειρήματα. Το ΚΚΕ δεν κάνει κυβιστήσεις κάθε μέρα και φυσικά έχει πολύ πιο αριστερές θέσεις από την Ακρίτα(μέρα με την νύχτα). Για αυτό προσέφυγε στην προσφιλή σε αυτήν τακτική της θρασύδειλης λασπολογίας. Όπως αποδείχτηκε όμως γύρισε μπούμερανγκ και η λάσπη έσκασε στα μούτρα της.

Κάποιοι θα μας πουν ότι αναγνώρισε το λάθος της και ότι είμαστε υπερβολικοί. Τα αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά και η τακτική των κατά συρροή ψευδών κατηγοριών δεν είναι τυχαία και αποσπασματικά γεγονότα. Φανερώνουν την συνολικότερη πολιτική και ιδεολογική σκέψη ενός ατόμου. Ειδικά τέτοια υστερικά αντικομμουνιστικά ξεσπάσματα δείχνουν άνθρωπο που δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά. Το πιο γελοίο είναι ότι ενώ συγχαίρει τον Κουτσούμπα για την υπεράσπιση του Βελουχιώτη ακριβώς μετά καθυβρίζει την Σοβιετική Ένωση. Ο ιδεολογικός αριβισμός σε όλο το μεγαλείο του.

Η συγγνώμη της Ακρίτα οφείλεται σε καθαρό υπολογισμό. Το θράσος της την οδήγησε σε μία σύγκρουση που δεν μπορούσε να κερδίσει και φανέρωνε το πραγματικό αντιδραστικό της πρόσωπο. Σαν καλή υπολογίστρια κατάλαβε ότι δεν έχει πολιτικά οφέλη μία αντιπαράθεση με το ΚΚΕ που είναι δυστυχώς στην απομόνωση, μόνο ζημιά μπορεί να της προκαλέσει. Δυστυχώς το ΚΚΕ κάνει άλλα λάθη τα οποία το έχουν θέσει στο περιθώριο με πλέον βασικό την αριστερίστικη μετάθεση των πάντων στην επανάσταση. Μία παλιότερη κριτική μας εδώ

Ελπίζουμε τουλάχιστον αυτό το ολίσθημα της Ακρίτα να ξυπνήσει κάποιους ώστε καταλάβουν ποιες είναι οι πραγματικές πολιτικές απόψεις της Ακρίτα και ότι αυτές δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου