Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Οι μαφίες των ομάδων παραβιάζουν απροκάλυπτα τα μέτρα για τον κορονοϊό

Πριν περίπου μία εβδομάδα ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα στο βόλεϊ. Ακολούθησε φιέστα  με εκατοντάδες οπαδούς να στοιβάζονται στο τάφο του Ινδού στην Λεωφόρο σε κλειστό χώρο. Μην βιαστεί κάποιος να μας πει ότι φταίνε μόνο η οπαδοί και όχι η διοίκηση. Γιατί πρώτον ποιος άνοιξε το κλειστό και δεύτερον γιατί η ομάδα βόλεϊ με το κύπελλο του πρωταθλήματος πήγε στο κλειστό να πανηγυρίσει μαζί με τους οπαδούς. Σήμερα ανάλογο σκηνικό μεγαλύτερης έκτασης στο Καραϊσκάκης με γιγαντοοθόνη να έχει στηθεί ώρες πριν έξω από το γήπεδο για να παρακολουθήσουν οι οπαδοί το παιχνίδι με την ΑΕΚ και σαν να μην έφτανε αυτό μετά το τέλος του παιχνιδιού το πούλμαν της ομάδας με την κούπα του πρωταθλήματος έκανε το γύρο του θριάμβου στον Πειραιά. Εδώ έχουμε απροκάλυπτη συμμετοχή και συμπαιγνία των διοικήσεων των ομάδων στο στήσιμο φιεστών με την συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το πόσο υψηλός είναι ο κίνδυνος διασποράς του ιού σε αυτές τις καταστάσεις με το κόσμο να κραυγάζει συνθήματα και τον μεγάλο συνωστισμό.


Σκανδαλώδης είναι και η αδράνεια των αρχών και της αστυνομίας στις παραπάνω καταστάσεις. Ενώ οι παραπάνω εκδηλώσεις είχαν προαναγγελθεί σε site και κοινωνικά δίκτυα και τις γνώριζαν και οι πέτρες, η αστυνομία δηλώνει χαρακτηριστικά απούσα σφυρίζοντας αδιάφορα. Γιατί δεν παρενέβη ώστε να μην ανοίξει ο τάφος του Ινδού και να μην προσέλθει η ομάδα στο κλειστό; Παρομοίως γιατί επιτράπηκε η γιγαντοοθόνη έξω από το Καραϊσκάκης και γιατί δεν απαγορεύτηκε και δεν εμποδίστηκε η περιφορά του πρωταθλήματος στον Πειραιά;

Πως είναι δυνατόν η αστυνομία να γνωρίζει την παραμικρή διαδήλωση και διαμαρτυρία όντας μπαστακωμένη ώρες πριν στο σημείο πριν εμφανιστεί ο πρώτος διαδηλωτής και εδώ να ποιεί την νήσσαν; Φαίνεται ότι αποκλειστικός στόχος της αστυνομίας είναι μόνο η καταστολή των κοινωνικών αγώνων. Θα εγκαλέσει κάποιος από τις αρχές τις διοικήσεις των ομάδων για πεπραγμένα τους;

Την ίδια ώρα που έχουμε καθημερινά νέα κρούσματα στην μεγάλη πλειοψηφία τους εισαγόμενα γεγονός που αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης που επέτρεψε την είσοδο τουριστών χωρίς τέστ όπως είχαμε προειδοποιήσει.

Περισσότερο από όλους όμως γελοιοποιούνται οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ ιδιοκτησίας Μαρινάκη. Την ίδια ώρα που κουνούν το δάκτυλο στους πάντες και ανάγουν το θέμα αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη των πολιτών τώρα καταπίνουν την γλώσσα τους μπροστά στο όργιο ανευθυνότητας και αυθαιρεσίας του αφεντικού τους. Για τα πανηγύρια και τα μικρά μαγαζιά της εστίασης είναι λαλίστατοι κάνοντας τους κατήγορους εδώ όχι μόνο σιωπούν αλλά πλέκουν το εγκώμιο της φιέστας. Εδώ τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πήγαν περίπατο. Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις των δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Θα αφιερώσουμε στο in.gr και στους υπόλοιπους το βίντεο με τις δηλώσεις ενός μεγαλοεφοπλιστή του Γιάννη Λάτση που σε μία έκρηξη ειλικρίνειας περιγράφει με τα πλέον μελανά χρώματα τα εξαρτημένα από τα αφεντικά τους παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας. Οι μεγαλοαστοί μπορεί κάποια στιγμή να ομολογήσουν και να παραδεχθούν κάποιες αλήθειες, οι έμμισθοι δημοσιογράφοι τους ποτέ. Καλύτερα σκουπιδιάρης λοιπόν και να λες αυτός που πιστεύεις. 

1 σχόλιο: