Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Η πολυεθνική ''3Ε COCA COLA'' καταπατά δικτατορικά ακόμα και τις πιο αυτονόητες αστικές ελευθερίες ενώ ταυτόχρονα προωθεί την LGBTQ αντζέντα

Η αδυναμία του εργατικού κινήματος έχει αποθρασύνει εντελώς την εργοδοσία σε τέτοιο βαθμό που να θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να παίρνουν την εγκρισή της για να ασκούν ακόμα και τα πιο αυτονόητα δημοκρατικά τους δικαιώματα που κατοχυρώνει ακόμα και το αστικό Σύνταγμα όπως αυτό της ελευθερίας του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Δράστης η 3Ε COCA COLA η οποία έστειλε φιρμάνι με τίτλο ''κώδικας επιχειρηματικής δεοντολογίας'' στους εργαζόμενους όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: ''Ενθαρρύνουμε την προσωπική συμμετοχή στην κοινωνία των πολιτών και στην πολιτική διαδικασία.  Ωστόσο, η εργασία σας δεν πρέπει να επηρεάζεται από τις προσωπικές πολιτικές σας απόψεις ή τη δραστηριότητα. Εαν σχεδιάζεται να επιδιώξετε ή να αποδεχτείτε ένα δημόσιο αξίωμα, πρέπει να λάβετε προηγούμενη έγκριση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (Portal) Εγκρίσεων COBC''.

Η Coca Cola απαιτεί λοιπόν σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος της θέλει να κατέβει υποψήφιος σε δημοτικές ή εθνικές εκλογές να παίρνει πρώτα την έγκριση της εταιρείας. Η επόμενη απαίτηση θα είναι να μπαίνει κάποιος μαζί με τον εργαζόμενο μέσα στο παραβάν των εκλογών ώστε να εγκρίνει τι ψηφίζει.


Ολόκληρη η ανακοίνωση της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων γάλακτος-τροφίμων και ποτών εδώ.

Την ίδια ώρα που η 3Ε έχει μεσαιωνικού τύπου απαιτήσεις από τους εργαζόμενους θέλοντας να ελέγχει την πολιτική τους δραστηριότητα και εκτός του χώρου δουλειάς λες και είναι δουλοπάροικοι ταυτόχρονα προωθεί την LGBTQ αντζέντα.

Το νέο διαφημιστικό της Sprite που είναι προ'ι'όν της Coca Cola είναι μία ξεκάθαρη προώθηση και στήριξη της LGBTQ αντζέντας.

Με το συγκεκριμένο ζήτημα έχουμε ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν εδώεδώ και εδώ.

Στην περίπτωση της Coca Cola έχουμε άλλη μία πολύ τρανταχτή περίπτωση που αποδεικνύει ότι η προώθηση της συγκεκριμένης αντζέντας δεν έχει καμία σχέση με την πρόοδο και με το εργατικό κίνημα.

Έχουμε μία πολυεθνική εταιρία και μάλιστα καθόλου τυχαία(στο παρελθόν αποτελούσε την προμετωπίδα του καπιταλισμού), η οποία παραβιάζει με τον πιο αυταρχικό τρόπο τις πιο βασικές ελευθερίες των εργαζομένων και την ίδια στιγμή πλειοδοτεί στον υποτιθέμενο δικαιωματισμό της LGBTQ αντζέντας.

Η Coca Cola δεν πάσχει από σύνδρομο δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ δηλαδή δεν είναι αντιδραστική στην μία περίπτωση και προοδευτική στην άλλη είναι συνολικά αντιδραστική. Αυτοί που βρίσκονται σε σύγχυση είναι όσοι πιστεύουν ότι όλα αυτά τα αντιεπιστημονικά ιδεαλιστικά  ιδεολογήματα έχουν οποιαδήποτε σχέση σήμερα με τους αγώνες της εργατικής τάξης και γι' αυτό η πραγματικότητα τους διαψεύδει συνεχώς.

Όσον αφορά τώρα την Coca Cola και την καταπάτηση των συνταγματικών δικαιωμάτων των εργαζομένων αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι πραγματικός νόμος του αστικού κράτους δεν είναι το Σύνταγμα αλλά τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

1 σχόλιο:

  1. Τό πανηγύρι άρχισε μέ τήν κατασκευή τού Santa(=αγία......) Claus πού οι ηλίθιοι Ελληνες
    εξακολουθούν νά μεταφράζουν σέ Αη Βασίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή