Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας - Ένα Δίκτυο εξυπηρέτησης των αμερικάνικων συμφερόντων από τα κάτω

Πηγή : TILL THE HALT

Αυτό το άρθρο, ομολογώ πως περίμενα πολύ καιρό για να το γράψω. Λίγο κάποιες μικρές αμφιβολίες που είχα και λίγο η μη επαρκής μου πληροφόρηση, στεκόντουσαν εμπόδιο στο να το αναπτύξω και μέσα από αυτό να αναδείξω τον πραγματικό ρόλο που έχει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση μέσα στα πολιτικά κινήματα και πως με την σειρά της, είναι ακόμα ένα βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της αποκαλούμενης Νατοϊκής «Αριστεράς».

Όπως και με τα υπόλοιπα άρθρα που έχω γράψει, στα οποία προσπάθησα να αναδείξω τον ρόλο που έχουν άτομα και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς και εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού, έτσι και με την ΑΚ η αφορμή ήταν η όλη στάση της στο Συριακό ζήτημα και το πώς λειτούργησε πάνω σε αυτό. Το Συριακό ζήτημα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα αφού μέσα από αυτό οι Αμερικάνοι επιχείρησαν να επιβάλλουν το σχέδιο για την Νέα Μέση Ανατολή και τον διαμελισμό της Συρίας, μέσα από το οποίο θα δημιουργούνταν το Μεγάλο Ισραήλ και ο αφανισμός της Παλαιστίνης. Ως γνωστόν, ένα θέμα πολύ σοβαρό στο οποίο ειδικά εγώ είμαι τρομερά ευαίσθητος.
Για την περίπτωση όμως της Α.Κ. η όλη καχυποψία δεν είχε να κάνει μόνο για την στάση που κράτησε για την Συρία αλλά και για την στάση που κράτησε για την Παλαιστίνη. Και με αυτό το θέμα θα ξεκινήσω την ανάλυσή μου και να το αναπτύξω γιατί νομίζω πως είναι και ένα θέμα καίριο αλλά και μία καλή βάση για να μπει στην συνέχεια η μεγαλύτερη εικόνα.

Όπως έγραψα και στην αρχή, με το θέμα της Α.Κ. είχα κάποιες αμφιβολίες λόγω του ότι είχε ενεργή συμμετοχή και έτρεχε μαζί με άλλες δυνάμεις την ακτιβιστική αποστολή «Ένα Καράβι για την Γάζα». Μία αποστολή μέσα από την οποία υπήρξε μία διεθνής προσπάθεια για να σπάσει ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας από την Σιωνιστική Κατοχή. Σε μία από αυτές τις αποστολές(νομίζω ήταν και η τελευταία που έγινε) συμμετείχα και εγώ σαν ομάδα υποστήριξης (όχι με πολύ ενεργό ρόλο) πιστεύοντας τότε, όπως κάθε αγνός φίλος της Παλαιστίνης που έχει σαν μόνο σκοπό να βοηθήσει την Παλαιστίνη, πως πρόκειται για μία αγνή και φερέγγυα ακτιβιστική προσπάθεια, την οποία τρέχουν και την καθοδηγούν αγνοί φίλοι της Παλαιστίνης. Η αλήθεια είναι πως τότε δεν είχα την γνώση που έχω τώρα και δεν είχα την δυνατότητα να διακρίνω το ποιος είναι σωστός και ποιος έχει άλλους σκοπούς..

Με τον καιρό και μέσα από την έντονη μου δραστηριότητα με το Παλαιστινιακό ζήτημα αλλά και την έρευνα σε ότι αφορούσε την Παλαιστίνη και ότι επηρεάζει αυτήν, έπεσα πάνω σε αυτή την αποστολή. Αυτή την αποστολή, την οποία έτρεχαν διάφορες ΜΚΟ από όλον τον κόσμο, τελικά έκρυβε πολλά μυστικά, κάποια από τα οποία αποκαλύφθηκαν με τον καιρό. 

Ντοκουμέντα που βγήκαν στην επιφάνεια, αποκάλυψαν πως στο Μαβί Μαρμαρά, το Τούρκικο πλοίο που δέχθηκε την επίθεση από τους Σιωνιστές, στην πλευρά των Τούρκων, επέβαιναν δύο επιβεβαιωμένοι πράκτορες της CIA, οι οποίοι μετέπειτα είχαν έντονη δράση, στις Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Λιβύη και Συρία. Οι φτιαχτοί ήρωες, που είχαν πάρει τα απαραίτητα παράσημα για να συνεχίσουν τον βρώμικο ρόλο που τους είχε ανατεθεί, συνέχισαν ακάθεκτοι να δουλεύουν  για την επιβολή της Ιμπεριαλιστικής ατζέντας στις χώρες που βρισκόντουσαν στο στόχαστρο. Το Καράβι «Μαβί Μαρμαρά» δε, άνηκε στην Τούρκικη ΜΚΟ HumanitarianRelief Foundation, της οποίας οι Ρώσοι είχαν βομβαρδίσει ένα κομβόι με φορτηγά το οποίο φαίνεται πως μετέφερε όπλα τα οποία είχαν προορισμό την ΙΣΙΣ.

Η ιστορία και οι προβληματισμοί όμως σε σχέση με αυτή την διεθνής αποστολή που οργανώθηκε από διάφορες ΜΚΟ, με κυρίαρχη να είναι μία ΜΚΟ που έχει έδρα τις ΗΠΑ, δεν τελειώνει εδώ. Ο κύριος προβληματισμός σε όλη αυτή την αποστολή ήταν (και παραμένει), το πώς κατάφερε η πρώτη αποστολή και «έσπασε» τον αποκλεισμό. Η δικαιολογία ήταν, πως δεν τους αντιλήφθηκαν… Η κοινή λογική όμως λέει πως είναι αδύνατον οι Σιωνιστικές Κατοχικές δυνάμεις, με όλα τα μέσα παρακολούθησης που έχουν στην διάθεσή τους αλλά και έναν στόλο, ο οποίος ήταν αγκυροβολημένος έξω από την Γάζα και μόλις εντόπιζε μία Παλαιστινιακή ψαρόβαρκα, που ξεπερνούσε τα επιτρεπόμενα όρια που είχαν επιβάλλει οι κατακτητές το βύθιζαν, να επέτρεπαν ποτέ και ειδικά μία τόσο εχθρική αποστολή να περάσει.

Η λογική όμως λέει και κάτι άλλο που είναι πολύ πιο σοβαρό. Πως αυτή η αποστολή στήθηκε από ΜΚΟ που είχαν υποτίθεται φιλοπαλαιστινιακή ταυτότητα αλλά στην πραγματικότητα ήταν πλήρως καθοδηγούμενες και ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ!

Γιατί όμως λέω κάτι τέτοιο, το οποίο σαν κατηγορία ακούγεται πολύ σοβαρό και βαρύ και ίσως για κάποιους ακραίο; Γιατί τα όσα εξελίσσονται εκείνη την περίοδο γύρω από το θέμα της κυριαρχίας στα χωρικά ύδατα της Λωρίδας της Γάζας, είναι ήδη πάρα πολύ σοβαρά, λόγω των κοιτασμάτων πετρελαίου που έχουν ήδη εντοπιστεί. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά το κοίτασμα Λεβιάθαν φαίνεται να έχει ποσότητες ορυκτού πλούτου, που θα έκανε την Παλαιστίνη μία μεγάλη οικονομική υπερδύναμη. Τα κοιτάσματα αυτά ήταν και ο βασικός λόγος στην τότε εισβολή στην Λωρίδα της Γάζας

 Οι Ισραηλινοί, για να μπορέσουν να ελέγξουν αυτά τα κοιτάσματα, δημιούργησαν αυτή την προβοκάτσια, ώστε εν’ συνεχεία να επικαλεστούν στους Διεθνείς Οργανισμούς πως η παρουσία τους στα συγκεκριμένα μέρη είναι καθ ’όλα νόμιμη αφού απειλούνται από τέτοιες αποστολές. Για την ακρίβεια μετά τους βομβαρδισμούς του Δεκέμβρη του 2008 και του Γενάρη του 2009 η Διεθνής κοινή γνώμη είχε σοκαριστεί από τις δολοφονίες παιδιών και αμάχων στη Γάζα και μέχρι τότε δεν είχε υπάρξει ΠΟΤΕ αμφισβήτηση χωρικών υδάτων της Παλαιστίνης (Γάζα). Μετά την αποστολή της Τουρκίας (Μαβί Μαρμαρά κλπ), ο ΟΗΕ, δήθεν για αποτροπή αιμοατοχυσίας, κάλεσε το "Στόλο για τη Γάζα" να μην προσεγγίσει και επέτρεψε στο Ισραήλ να αναλάβει ευθύνη των χωρικών υδάτων της Γάζας, μιας και δεχόταν απειλή.

Αυτή την αποστολή την έτρεχε πολύ ενεργά στην Ελλάδα (και) η Αντιεξουσιαστική Κίνηση, μαζί με τις άλλες δυνάμεις που συγκροτούσαν τον τότε Συνασπισμό.
Κάπως έτσι μου μπήκε και η αρχική καχυποψία με αυτή και άρχισα να την βλέπω με διαφορετικό μάτι. Το ίδιο και όλο το ΣΥΡΙΖΑ(το οποίο νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πλέον πως ήταν στημένο από την αρχή) και όσους άλλους είχαν εμπλοκή. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως όσοι είχαν εμπλοκή, ήταν και στημένοι ή πράκτορες ή παρακρατικοί. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων στήριξαν και συμμετείχαν αυτές τις αποστολές, ήταν και παραμένουν αγνοί φίλοι της Παλαιστίνης και του Παλαιστινιακού λαού.

Συριακό ζήτημα και πρόσφυγες
Η συνέχεια έχει να κάνει με την επέμβαση στην Συρία και τις καταλήψεις που ελέγχει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση. Μία από αυτές ήταν και αυτή του 5ου Λυκείου Αθηνών, στην οποία είχαν πάει να βοηθήσουν διάφοροι άνθρωποι και αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες. Ένας από αυτούς, βρέθηκε στην δύσκολη θέση να βρίσκεται κατηγορούμενος πως έχει κλέψει το ΒΑΝ( δεν ξέρω σε ποια ΜΚΟ ήταν δηλωμένο) που υπήρχε για τις ανάγκες εξυπηρέτησης των προσφύγων. Δηλαδή ένας άνθρωπος με αλληλέγγυα χαρακτηριστικά, εκδιώχθηκε από αυτήν κατηγορούμενος ως κλέφτης ή ρουφιάνος με ψεύδη, γιατί δεν μπορούσαν να τον ελέγξουν

Η ΑΚ που ελέγχει ένα δίκτυο από καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα, τις χρησιμοποίησε για να στεγάσει πρόσφυγες. Πάνω σε αυτό το ζήτημα υπάρχουν κάποιες πολύ σοβαρές προβληματικές πλευρές που αφορούν όλη αυτή την κατάσταση:
1ον  Με τι κριτήρια τους επέλεξαν και πως η Κυβέρνηση τους το επέτρεψε; 
2ον  Σε τι συνθήκες διαβίωσης ζούσαν και ζουν αυτοί οι άνθρωποι και κατά πόσο είναι εναρμονισμένες με τις συνθήκες που πρέπει να ζει ένας άνθρωπος; 
3ον  Με ποιον τρόπο κάλυψαν και καλύπτουν τις ανάγκες των προσφύγων και πως τους συντηρούν; 
4ον Ποιον εξυπηρετούν πολιτικά με το να μην απαιτούν από το κράτος να φροντίζει τους πρόσφυγες και να το αντικαθιστούν αυτοί;

Είναι σαφέστατο και ξεκάθαρο εδώ πέρα πως υπάρχει Κυβερνητική εμπλοκή και υποστήριξη. Μία στήριξη που καταγγέλθηκε κάποια στιγμή και επώνυμα με ανάρτηση στο Facebook, από μία γυναίκα που είχε πάει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, για όσους βρισκόντουσαν στην οργάνωση του 5ου Λυκείου Αθηνών και δεν επέτρεπαν σε άλλους να επηρεάζουν τις αποφάσεις.

Επίσης νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει εμπλοκή ΜΚΟ άρα και κερδοφορία πάνω στις πλάτες των Προσφύγων

Το βασικότερο πρόβλημα όμως σε ότι έχει να κάνει σχέση με την ΑΚ και τις καταλήψεις της, δεν είναι κανένα από τα παραπάνω ζητήματα. Το βασικό πρόβλημα σε σχέση με τους πρόσφυγες, ήταν και παραμένει η πολιτική τους εκμετάλλευση για την επιβολή της Ιμπεριαλιστικής ατζέντας.

Κάπως έτσι είδαμε στις διάφορες προβοκατόρικες συγκεντρώσεις που ακολούθησαν, οι οποίες υποτίθεται πως γίνονταν για τα δικαιώματα των προσφύγων, να αλλάζει η ατζέντα και να μετατρέπεται σε «Λευτεριά στην Συρία», «Κάτω ο Δικτάτορας Άσαντ» και σε «Απαγόρευση πτήσεων πάνω από το Χαλέπι». Μιλάμε δηλαδή για μία πολύ καλά οργανωμένη και ενορχηστρωμένη προσπάθεια από τις Καταλήψεις της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης.


Το αποκορύφωμα όλης αυτής της λειτουργίας, ήταν η προβοκάτσια με τις Παλαιστινιακές σημαίες σε συγκέντρωση κατά της Συρίας. Εκεί πραγματικά η Αντιεξουσιαστική Κίνηση φανέρωσε το πραγματικό της πρόσωπο αφού οργάνωσε και εξόπλισε τους πρόσφυγες με πανό τα οποία κρατούσαν ανάποδα, μιας και δεν καταλάβαιναν τι έγραφε και σημαίες της Παλαιστίνης για να μην δίνουν στόχο του τι εξυπηρετούν. Μία ύπουλη και προβοκατόρικη συγκέντρωση στην οποία οι Πρόσφυγες φαίνεται πως ούτε γνώριζαν σε τι συμμετείχαν αφού τα συνθήματα που φώναζαν ήταν τραγούδια χαράς και κεφιού.

Κάπως έτσι είδαμε την ΑΚ με τους πρόσφυγες που ελέγχει να βρίσκεται στο πλευρό της ΟΑΚΚΕ και να κάνει συγκέντρωση κατά του Πούτιν και είδαμε αντιπροσωπεία αυτών των προσφύγων να σηκώνουν σημαίες τουFSA σε συγκεντρώσεις για την 17 Νοέμβρη και να αποχωρούν στο ύψος του Χίλτον. Αξιοσημείωτο ακόμα γεγονός πως όλες αυτές οι συγκεντρώσεις είχαν την κάλυψη και αμερικανοκίνητων μέσων όπως για παράδειγμα είναι η LIFO.

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα είναι, πως φαίνεται πως αυτοί οι πρόσφυγες είναι παγιδευμένοι σε μία λογική μαφίας. Θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο είναι ασφαλείς, γεγονός που σε ένα σημείο μπορεί και να ισχύει. Τον άμεσο έλεγχο όλης αυτής της κατάστασης τον έχει ένας Σύριος(;) μετανάστης ο οποίος φαίνεται πως τους οργανώνει, χρησιμοποιώντας μέχρι και τον εκφοβισμό για να τους κρατάει σε έλεγχο.

Ιδεολογικό υπόβαθρο και πολιτική τοποθέτηση
Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση βασίζει όλη την δράση της διατείνοντας πως πρόκειται για μία Αντιεξουσιαστική δύναμη. Μία δύναμη που υποτίθεται πως στρέφεται κατά του κράτους, του συστήματος και κάθε εξουσίας. Η αλήθεια όμως είναι πως είναι λίγο διαφορετική. Οι ιδεολογικές καταβολές του ηγέτη της(ναι έχει και τέτοιον) είναι κυρίως Αντικομμουνιστικές και πάντα με την λογική των ίσων αποστάσεων σε περιπτώσεις που ευνοείται το συμφέρον του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού.

Κάπως έτσι είδαμε τις ίσες αποστάσεις(με μπόλικη δόση Αντικομμουνισμού) για την Ουκρανία, είδαμε την πλήρη στήριξη της Ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Συρία, είδαμε την στήριξη στην προσπάθεια υποστήριξης της Αμερικάνικης επέμβασης στην Βενεζουέλα και είδαμε την στήριξη στις δυνάμεις που προσπάθησαν να στήσουν μία «Αραβική Άνοιξη» μέσα στο Ιράν.
Μαζί με αυτά είδαμε την αρθρογραφία στο 
Protagon.gr, είδαμε το κάλεσμα σε συμμετοχή και ομιλία σε εκδήλωση της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, η οποία μετά από γενική κατακραυγή τελικά ματαιώθηκε. Στην ουσία μέσα από την ΑΚ είδαμε και βλέπουμε τον Αναρχοκαπιταλισμό(πιο συγκεκριμένα Νεοφιλελευθερισμό) συγκαλυμμένο με αντιεξουσιαστικά συνθήματα.

Επίσης για να το επαναφέρω στην αρχή του θέματος, είδαμε εκδηλώσεις στο 
Nosotros με καλεσμένους τους Σιωνιστές Terminal 119 και είδαμε στοFacebook όλα τα μέλη των Antifa Negative 
να οικοπεδεύουν και να υπερασπίζονται τον ηγέτη της ΑΚ!

Στο τελευταίο έργο, που στάθηκε η αφορμή για να γράψω όλο αυτό το άρθρο, είδαμε τον ηγέτη της ΑΚ, να επικροτεί τον Σιωνιστή δήμαρχο της Θεσσαλονίκης ο οποίος υποκριτικά μιλούσε για τα θύματα των Εβραίων. Μία εκδήλωση που με αφορμή το Ολοκαύτωμα και την δημιουργία του Μνημείου, έχει σαν σκοπό να εμβαθύνει τις σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και την χώρα μας. Τον Σιωνιστή Δήμαρχο που την στιγμή που το Κράτος Κατοχής της Παλαιστίνης ισοπέδωνε για άλλη μία φορά την Λωρίδα της Γάζας, για να αποπροσανατολίσει με μία ύπουλη κίνηση ορκίστηκε φορώντας το Άστρο του Δαυίδ, δήθεν για να τιμήσει τους νεκρούς του Ολοκαυτώματος. 

Τους νεκρούς, των οποίων την μνήμη σπιλώνει με την δημιουργία ενός μνημείου, που απ' έξω έχει την σημαία του Ισραήλ. Την σημαία που γεννήθηκε από το έγκλημα των Ναζί αλλά και με την βοήθειά τους.

Και αυτή η Οργάνωση συμμετείχε ενεργά στην αποστολή «Καράβι για την Γάζα»…. 

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να πω πολλά λόγια για κλείσιμο. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του και ας κρίνει μόνος του. Σίγουρα αυτή η Οργάνωση όμως, με το δίκτυο που έχει καταφέρει και έχει φτιάξει σε όλη την Ελλάδα και από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Πετρούπολη και την Κρήτη, δεν μπορεί να πει κάποιος πως εξυπηρετεί την Διεθνής Κοινή πάλη των λαών και τα Αντιιμπεριαλιστικά προτάγματα. Αντίθετα, με έναν ολοκληρωτικό Αντικομμουνισμό και έναν όψιμο Αντιφασισμό, αποτελεί σίγουρα ένα ακόμα πολύ σημαντικό κομμάτι του Συστήματος που λειτουργεί από τα κάτω, συμπληρώνοντας αυτό που λέμε… Νατοϊκή «Αριστερά»

Χριστόφορος Τριαντάφυλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου