Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Καθημερινά σκάνδαλα του ιδιωτικού κεφαλαίου που περνάνε στα ψιλά

Καταρχάς πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε μία αναφορά στο πολύ σοβαρό εργατικό ''ατύχημα'' στα διυλιστήρια Κορίνθου της Motor oil που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων εργαζομένων. Μην περιμένετε βέβαια να αποδοθούν ευθύνες για το συμβάν, το πολύ πολύ να πληρώσει το μάρμαρο κάποιος εργοδηγός ως υπεύθυνος της τραγωδίας.

Γράφαμε πριν λίγες μέρες για το δώρο του κράτους στους μαφιόζους του ποδοσφαίρου αναλαμβάνοντας μέρος του κόστους της λειτουργίας του VAR(950 ευρώ για κάθε παιχνίδι συν ΦΠΑ). Πριν στεγνώσει το μελάνι η κυβέρνηση φέρνει νέα φοροαπαλλαγή για τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής είναι 45% με νέα διάταξη για τα συμβόλαια των επαγγελματιών αθλητών ο φορολογικός συντελεστής μειώνεται στο 22%. Δηλαδή από όλες τις κοινωνικές ομάδες της ελληνικής κοινωνίας που οι πιο ευάλωτες έχουν υποστεί τα πάνδεινα τα χρόνια των μνημονίων η κυβέρνηση θεώρησε ότι έπρεπε να βοηθήσει τις επαγγελματικές ομάδες των μαφιόζων και τους ακριβοπληρωμένους αθλητές. Αυτοί αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση και όχι η προστασία της πρώτης κατοικίας.


Η χρηματοδότηση και οι φοροαπαλλαγές προς το ιδιωτικό κεφάλαιο δεν περιορίζονται μόνο στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού. Επιχορήγηση έξι εκατομμυρίων ευρώ θα λάβουν 13 σειρές και ταινίες στην κατεύθυνση ενίσχυσης της παραγωγής τηλεοπτικής και κινηματογραφικής μυθοπλασίας στην χώρας μας.

Κοινώς ζεστό κρατικό χρήμα για να γυρίζονται αμφιβόλου ποιότητας σειρές για τα κανάλια των νταβατζήδων. Το βασικό επιχείρημα της ΝΔ όταν έκλεινε την ΕΡΤ ήταν υποτίθεται η επιβάρυνση του φορολογούμενου και του προϋπολογισμού. Αυτή η επιβάρυνση όλως περιέργως δεν ενοχλεί γιατί πηγαίνει απευθείας στις τσέπες επιχειρηματιών. Επίσης για σειρές πολλές φορές υποδεέστερες από τις παραγωγές της ΕΡΤ και με κριτήρια επιλογής τουλάχιστον αμφίβολα.

Εδώ τα παπαγαλάκια παραδείγματος χάρη του ΣΚΑΪ δεν πρόκειται να βγάλουν άχνα γιατί η Πολυκατοικία σειρά που παίζεται στο ΣΚΑΪ θα χρηματοδοτηθεί με 462.420 ευρώ.

Η χειρότερη σειρά παραγωγής της ΕΡΤ είναι δέκα φορές καλύτερη από την Πολυκατοικία. Φαίνεται εδώ ξεκάθαρα πόσο υποκριτικά είναι τα κροκοδείλια δάκρυα των νεοφιλελεύθερων για τις δημόσιες δαπάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου